Raspandire: Este o specie nativa in sudul Noii Caledonii, a fost o specie considerata disparuta pana in 1994 cand a fost redescoperita

Dimensiuni:18-22 cm

Hrana: In libertate mananca nevertebrate mici si fructe foarte coapte, in captivitate poate fi hranit cu pireu de fructe, viermi de tarate (Tenebrio), greieri si alte nevertebrate mici

Reproducere: Ovipara, puii ies din ou dupa 60-90 de zile

In libertate poate fi intalnit in paduri tropicale cu umiditate si temperatura ridicate. Este o specie preponderent arboricola, motiv pentru care si in captivitate terariul trebuie “mobilat” cu crengi. Temperatura optima este 23-27 grade celsius si umiditate ridicata, peste 78-80%.