Raspandire: America Centrala si de Sud, avand o arie larga de raspandire, din sudul Braziliei si Paraguai pana in nordul Mexicului si Insulele Caraibiene, iar in Statele Unite prezinta populatii salbatice in sudul Floridei, Hawaii si Rio Grande Valley, in Texas

Lungime: 1,5 – 2m lungime

Hrana: Hrana de baza este reprezentata de vegetale, in libertate consumand peste 100 de specii de plante (muguri frunze, fructe), dar pentru un plus de proteine consuma si cosasi, melci de pe copaci, iar iguanele adulte au fost observate mancand oua din cuiburile pasarilor. In captivitate, iguanele pot primi o gama foarte diversificata de vegetale (salata, papadie, fructe si legume,) si din cand in cand oua sau bucatele mici de carne de pui.

Este o soparla de talie mare, nu foarte usor de tinut in captivitate, necesita un terariu mare “decorat” cu crengi. Din terariu nu ar trebui sa lipseasca o lampa cu UV, altfel corpul iguanelor nu poate produce vitamina D, necesara in fixarea calciului in organism, lucru care duce la ruperea oaselor membrelor. Cand se simte in pericol loveste puternic cu coada si musca. Temperatura propice pentru iguane este 26-35 grade celsius.

Advertisements