Raspandire: Madagascar si coastele Africane

Dimensiuni: pana la 10 cm lungime

Hrana: In special vegetale

Reproducere: Femelele transporta ooteca in interior si elibereaza nimfele tinere numai dupa ce ouale au eclozat

Sunt bune cataratoare, dar nu pot zbura. Terariul in care sunt tinute trebuie sa le ofere ascunzisuri, pentru ca nu le place lumina. In captivitate pot trai pana la 5 ani.