Raspandire: Vietnam, Cambodgia, Burma si ChinaDimensiuni: Masculii pot ajunge la 90 cm lungime, femelele sunt mai mici, atingand doar 60 cm

Hrana: Hrana de baza este reprezentata de insecte, mai rar se hraneste cu pesti, mamifere si reptile mici

Reproducere: Ovipara, depune pana la 20 de oua, iar puii apar dupa 60-80 de zile

Pe langa dimensiunea corpului, evident mai mare, la masculi capul este impresionant prin dimensiuni, creasta occipitala este bine dezvoltata si tepii de pe spate sunt mari, iar porii femurali foarte evidenti. Sunt animale diurne si isi petrec majoritatea timpului pe arbori sau arbusti. Temperatura optima se situeaza intre 26 si 32 de grade Celsius, iar umiditatea peste 80%.