Raspandire: America Centrala si America de Sud, este comun din Guiana Franceza si Brazilia pana in Argentina

Dimansiuni: 4,5 cm

Hrana: Sunt omnivore, consuma cu placere fructe, legume, cereale si in captivitate pot fi bine hranite cu mancare uscata de caini sau pisici sau chiar hrana pentru pesti

Reproducere: Sunt ovovivipare, dupa o perioada de aproximativ o luna (28 de zile) de “gestatie” apar 20-40 de pui de aproximativ 2 mm lungime. Maturitatea este atinsa intre 4 si 6 luni in functie de temperatura si hrana.Adultii traiesc 1-2 ani.

Temperatura ideala la care pot fi tinute este de 24-35 grade Celsius. Prezinta un pronuntat dimorfism sexual, femelele au aripi foarte mici, iar masculii au aripi dezvoltate, care aproape depasesc lungimea corpului, cu toate acestea, nu pot zbura.

Au devenit foarte populare ca hrana pentru reptile si amfibieni. Sunt o sursa foarte bogata in proteine, usor de intretinut si rerodus; sunt mai hranitoare decat greierii.