Raspandire: Sudul Asiei, Sudul Tailandei, Malaezi si Indonezia, prefera padurile tropicale, malurile raurilos si mastinile.

Dimensiuni: Este un sarpe destul de scurt, atingand intre 1,5-2,5 m, dar foarte gros si greu. Coada fiind foarte scurta si destul de subtire comparativ cu corpul.

Hrana: Ca majoritatea serpilor, si python curtus se hraneste cu rozatoare si pasari mici

Reproducere: Este o specie ovipara, femela depune peste o duzina de oua si raman incolacite in jurul oualor pana la eclozare. Puii au aproxmativ 30 cm lungime.

Sunt crescuti cu succes incaptivitate. Desi in libertate sunt cunoscuti ca fiind serpi imprevizibili si agresivi, in captivitate isi pierd agresivitatea